Pieter Devos - Devos Group

Pieter Devos - Devos Group

Dreamers Stories

Fruit voor iedereen in heel het land.

Pieter Devos groeide samen met zijn broer Wouter op tussen de fruitgaarden van zijn ouders. In de jaren ’80 hadden zij in Bekkevoort, midden in het glooiende Hagelandse heuvelland, een bescheiden fruitbedrijf uit de grond gestampt. Ze begonnen klein: met 1 hectare. Als tiener droomde Pieter er al van om het familiebedrijf heel groot te helpen maken. Zo groot dat iedereen in België, van de kust tot diep in de Ardennen, de mogelijkheid zou hebben om van de appels en peren van de familie Devos te kunnen proeven.

Pieter Devos

Een vruchtbaar familiebedrijf.

Als je iets doet, moet je het goed doen. Met de technische knowhow van broer Wouter en de commerciële flair van Pieter groeide de familiezaak in één generatie uit tot een van de grootste spelers in de Belgische en internationale fruithandel. De ene hectare waarmee alles begon, is momenteel uitgebreid tot maar liefst 260 hectaren aan boomgaarden, verspreid over het land. De groep Devos gooit inmiddels hoge ogen op het vlak van fruitproductie, fruitkoeling, fruitsortering en fruithandel en -export.

 

Al die jaren heeft Pieter lessen gehaald uit de natuur, goed beseffend dat hij die niet kan veranderen. Als het vriest, dan vriest het. Daarom staat hij nooit stil bij tegenslagen. Want er is altijd een oplossing!

Podcast

Spotify Podcast
Deezer podcast
Apple Podcast