Ferry Porsche

Ferry Porsche

Dreamers Stories

"In the beginning I looked around but could not find quite the car I dreamed of: a small light-weight sports car which used power efficiently. So I decided to build it myself." Dr. Ing. h.c. F. Porsche

Er zijn dingen die bij Porsche een lange traditie hebben: de toekomst, pioniersgeest en de wens om de eerste te zijn. Niet alleen om de eindstreep te halen, maar ook om het meest opwindende deel van de autowereld te verkennen: nieuw terrein. Een erfgoed waaraan we trouw blijven, net als aan onze naam.

Traditie en innovatie, design en functionaliteit, exclusiviteit en maatschappelijke acceptatie: dat zijn de waarden die Porsche en zijn sportwagens al sinds 1948 kenmerken.

Toen Ferry Porsche in 1947 de eerste auto met het merk Porsche ontwierp, had hij een duidelijke visie. Het moest een kleine, lichte sportwagen worden, die energiezuinig was en gebruik maakte van innovatieve technologie om rijdynamiek, exclusiviteit en geschiktheid voor dagelijks gebruik te combineren. Gecertificeerd voor gebruik op de weg op 8 juni 1948, werd het de 356 No. 1 Roadster genoemd - of kortweg 'nummer 1'.

 

Ferry's visie en de implementatie ervan dienen als een microkosmos voor alles wat Porsche sinds 1948 heeft onderscheiden. Het weerspiegelt alle waarden die Porsche, zijn medewerkers en zijn sportwagens tot op de dag van vandaag hebben gekenmerkt. Traditie en innovatie gaan al 70 jaar hand in hand. Porsche-medewerkers vinden dit originele concept dagelijks opnieuw uit. Zij doen dat in hun streven naar de perfecte sportwagen, een ideaal dat hen allen verenigt en inspireert. Net als in 1948 is het doel de best mogelijke prestaties te leveren met een maximale efficiëntie. Dit wordt echter niet bereikt door extra pk's, maar door extra innovaties per pk-eenheid: een stelregel die nog steeds wordt nageleefd bij de productie van elke afzonderlijke Porsche.

 

Elke Porsche sinds 1948 wordt ook gekenmerkt door zijn evenwichtige stijl, waarbij design altijd de functie volgt en nooit andersom. Hij moet zich bewijzen op de proefbank, in de windtunnel, over elke meter op de weg en met betrekking tot zijn geschiktheid voor alledaags gebruik. Een Porsche is immers geen alledaagse sportwagen - en toch blijft het een sportwagen voor alledaags gebruik.

Youtube