Didier Hamoir - Avonturier

Didier Hamoir - Avonturier

Dreamers Stories

Het leven van een avonturier met een hart voor de natuur.

Didier Hamoir is geboren en opgegroeid midden in de natuur, in de vallei van de Condroz. De Lesse en de naaldbossen van Chaleux waren zijn speelterrein. En in dit decor ontwikkelde hij een innige relatie met de natuur, die hem overtuigde om tuinarchitect te worden.

Zijn nieuwsgierigheid dreef hem om zijn universum steeds verder te ontdekken. Dat deed hij vaak samen met zijn favoriete speelgoed: een kite buggy. En zo ontstond in zijn avontuurlijke fantasie vanzelf het idee om woestijnen te doorkruisen door gewoon gebruik te maken van de kracht van de wind.

Omdat Didier een man is die van aanpakken houdt, maakte hij van zijn droom een avontuurlijk levensproject. Daarbij rekende hij altijd op zijn team, én op zijn gezin, want het geluk wordt groter als je het deelt.

Nooit gevangen zitten in de wereld van de volwassenen.

Toen hij stilaan bij de volwassenen begon te horen, beloofde Didier zichzelf dat hij zijn nieuwsgierige en open kijk van een kind op de wereld nooit zou verloochenen. En zo houdt hij zich intussen al bijna 30 jaar aan zijn belofte, door elk jaar opnieuw één expeditie uit te voeren.Het vergt organisatie en discipline om van je droom een prioriteit te maken. Net als in de wereld van de volwassenen krijgt werken om geld te verdienen eerder voorrang. Didier bekijkt het liever zo: we leven niet om te werken; we werken om te leven.

 

De zeilen van zijn kites hebben hem voortgestuwd op een zoutmeer in Bolivia, in de woestijn van Libië, op de Saint Lawrence river, op de Sénégal, in Djibouti, in de Tharwoestijn in Rajasthan, in Marokko, Mongolië … Kortom, de wereld rond. Vandaag inspireert Didier Hamoir al wie een innige droom heeft. En, zoals zijn papa vroeger zei, heeft hij bewezen dat hij het kan, als hij het maar wil!