Ibrahim Ouassari

Ibrahim Ouassari

MolenGeek

Van de straten van Molenbeek tot de raad van bestuur van het grootste telecombedrijf van het land, zonder studies, zonder diploma’s.

Wat een boeiende dag hebben we beleefd in het inspirerende gezelschap van Ibrahim Ouassari, de oprichter van MolenGeek! Sinds 2015 heeft hij met MolenGeek al honderden jongeren opgeleid in digitale beroepen en een toekomst gegeven aan wie op school zijn weg niet vond.

Ook Ibrahim Ouassari vond destijds zijn draai niet in studeren, tot hij de wereld van de informatica ontdekte en aan de slag ging met kabels. Een collega maakte hem wegwijs op het internet, waar je in die tijd nog een half uur nodig had om een beeld te downloaden.

Het was een ware revelatie voor hem. Hij kocht meteen een computer en stak al zijn vrije tijd in het uitpluizen hoe het allemaal werkte. Algauw richtte hij in de sector het ene bedrijf na het andere op. Die legden hem geen windeieren, zowel op persoonlijk als op financieel vlak.

Geen geld, maar zingeving!

Maar Ibrahim wil meer! Niet meer geld, maar meer zingeving.Hij denkt aan de jongeren die in Molenbeek rondhangen, zonder toekomst. Zonder connectie, zoals hijzelf, vroeger. Daarom richt hij de school op die hij zelf had gewild en gedroomd: dichtbij, toegankelijk en inclusief.

Een school in de buurt waar alles gratis is: het schoolgerief, de cursussen, de maaltijden. Een school waar je leert door ervaring. Waar je kan surfen op de digitale golf. Zo is MolenGeek geboren!

De positieve energie van Ibrahim is aanstekelijk en zet iedereen aan om zijn project tot leven te brengen, van plaatselijke overheden tot grote bedrijven, zoals Samsung, Facebook, Microsoft, Google … Dankzij diezelfde energie schopte hij het tot in de Raad van Bestuur van Proximus. Hij is er dan ook bijzonder fier op dat hij daar zijn ervaring en zijn contact met de realiteit op het terrein kan inbrengen, wat voor het bedrijf zo essentieel belangrijk is.

Ibrahim is het levende bewijs dat je buiten de uitgestippelde wegen kan treden en dat je met wilskracht je stoutste dromen kan waarmaken. Zo is hij een bron van inspiratie voor duizenden jonge mensen en zelfs voor Sundar Pichai, de wereldwijde CEO van Google!