Lize Feryn - Atelier Feryn

Lize Feryn - Atelier Feryn

Dreamers Stories

Als kind speelde ze winkeltje met haar zussen, nu runnen ze samen hun lederatelier.

Lize Feryn en haar twee zussen, Yanne en Mira, zijn een hecht trio. Als kinderen droomden ze ervan samen een winkeltje te starten. Ze zijn altijd zeer creatief bezig geweest. Zo maakten ze hun eigen kleren. En ze deelden hun liefde voor ambachtelijk werk. In 2010 startten ze samen met hun mama een opleiding maroquinerie of lederbewerking. Vijf jaar later hielden ze hun eigen handtassenlabel boven de doopvont: Atelier Feryn. Met heel veel liefde voor het ambacht maken ze nu hun eigen handtassen en andere hebbedingen uit duurzaam leder.

Youtube

Je droom alle kansen geven.

Lize en haar zussen kozen niet de snelste en makkelijkste weg om hun droom waar te maken. Zo hadden ze bijvoorbeeld hun productie kunnen laten opstarten in Bangladesh. Maar ze hechten veel belang aan eerlijkheid, doorzichtigheid en duurzaamheid. Ze komen dan ook uit een groen nest. Daarom werken ze enkel met Europees, ecologisch gelooid leder van dieren die niet voor de lederproductie werden gekweekt. Een kledingstuk verslijt en dank je uiteindelijk af. Leder leeft. Een handtas heb je voor het leven. Het leder evolueert met de tijd. Zo krijgt elke handtas zijn verhaal.

De veel te vroeg gestorven mama van de zussen Feryn heeft hen altijd gestimuleerd en gesteund. Gelukkig heeft ze de start van het atelier nog meegemaakt. Nog altijd voelen Lize, Yanne en Mira haar stuwende kracht!

Podcast

Spotify Podcast
Deezer Podcast
Apple Podcast