Welcome to People. Passion. Porsche.

Welcome to People. Passion. Porsche.

André Lotterer, Timo Bernhard, Mark Webber en Pascal Wehrlein verwelkomen u!

André LOTTERER sloot zich in 2017 aan bij de Porsche-familie toen hij een zitje won in de 919 Hybrid voor het WEC van dat jaar. Hij heeft een indrukwekkende collectie klassieke en moderne Porsche-modellen waarmee hij zoveel mogelijk rijdt. Hij is geboren in Duitsland en getogen in België, en komt sinds het seizoen 2019/2020 uit voor Porsche in de Formule E. De 39-jarige doorgewinterde specialist, die in 2012 wereldkampioen endurance werd en drievoudig winnaar van de legendarische 24 uur van Le Mans, behaalde tot nu toe poleposition (2019 Mexico City) en drie podiumplaatsen (2019 Diriyah, 2020 Berlijn, 2021 Valencia) aan het stuur van de Porsche 99X Electric.

Welcome to People.Passion.Porsche.

Timo Bernhard & Pascal Wherlein

Timo Bernhard (rechts in beeld) was vanaf 2012 de eerste coureur die zijn plaats veiligstelde in het Porsche-project om terug te keren naar de topcategorie van de enduranceraces. Hij ondervond alle tegenslagen bij de ontwikkeling van het futuristische Le Mans-prototype, de Porsche 919 Hybrid. Teamspeler zijn en het eigen ego opzij zetten zijn niet alleen kwaliteiten die bij de ESA op prijs worden gesteld - het zijn ook kwaliteiten die Bernhard kenmerken. In 2014, 2015 en 2016 leek de eindzege van Porsche op Le Mans voor Bernhard binnen handbereik.

In 2017 pakte hij uiteindelijk de overwinning met tranen in zijn ogen. Hij is zijn hele carrière een eersteklas atleet geweest. Hij heeft hard gewerkt om zich door de technologie heen te werken zodat hij nog meer betrokken kan zijn bij het verbeteren van de wagens. Race coureurs zijn ook menselijke data recorders voor de ingenieurs.

In 2018 reed hij de 919 Hybrid Evo, een nieuwe evolutie van de raceauto, naar een wereldberoemd ronderecord op de Nürburgring Nordschleife: 5:19:546 minuten. "Het was het gevaarlijkste wat ik in mijn carrière heb gedaan," geeft hij toe.

De 27-jarige Pascal Wherlein (links in beeld), in 2015 de jongste DTM-kampioen aller tijden, is de jongeling van het TAG Heuer Porsche Formule E-team. Hij kwam naar de Formule E via de Formule 1 drie jaar geleden, waar hij zijn eerste seizoen voor Porsche reed. Zijn beste resultaat tot nu toe was de derde plaats in Rome in april 2021. In Puebla, pakte hij pole position.